Ansvar for eget liv

Å erkjenne vårt ansvar for eget liv, er den viktigste oppgaven vi har som menneske.

Mye av det som skjer i livet er utenfor vår kontroll. Men: Hvordan vi møter og responderer på alt dette er derimot vårt valg.

Du har en egen vilje, og et eget valg for hvordan du vil forholde deg til det livet bringer av sorger og gleder, utfordringer og hendelser.

Hvilke tanker du velger skal dominere, er utgangspunkt for dine følelser, som igjen blir utgangspunkt for dine handlinger.

Du føler kanskje at livet har vært urettferdig mot deg, at alt det gale stadig vekk skjer med deg, at du alltid har vært så uheldig, og at problemene og utfordringene nærmest står i kø.

Da er det lett å skylde på andre, og på omstendigheter rundt: Bebreide og klandre andre for alt som føles tungt og vanskelig, og skylde på utenforliggende faktorer for at du ikke har det bra.

I praksis fraskriver du deg da ansvaret for det hele, og gjør deg selv hjelpeløs. Du ser ikke lenger alle mulighetene som ligger der for å kunne ta grep, og gjøre noe med situasjonen.

Jeg vil være din støttespiller og motivator til å ta styringen i eget liv, slik at du finner kraften, energien og alle ressursene du har til å leve etter dine ønsker og behov.

Mer om coaching